Los Angeles » Attraktioner » Sevärdheter » Venice Beach

Venice Beach

Om du vill bli riktigt uppiggad och glad och inte har emot mycket människor så bör du besöka Venice Beach. Här avlöser färgglada hus, söta restauranger och barer varandra. Venice Beach är ett av de mest besökta områdena i Los Angeles och många väljer att spendera dagen på stranden för att sedan ta en shoppingrunda i någon av de bohemiska butikerna och till sist avsluta dagen på en av restaurangerna. Livet och pulsen på Venice Beach upphör aldrig så oavsett om du väljer att gå på nattklubb eller besöka området under dagen så finns det alltid något att göra.

När Venice Beach etablerades som en turistattraktion är svårt att säga men badaktivisterna och fisket har pågått här i över hundra år. Området är väldigt ”turistigt” idag och skiljer sig inte allt för mycket från andra välkända stränder i Amerika. Det som gör området lite unikt är att det är genomsprängt av kanaler. Istället för att fylla igen kanalerna i takt med att området byggdes upp så har man valt att bevara dessa vattenflöden.

För fiskeälskare finns det en del att göra. I den norra delen av Venice Beach kan man köpa ett fiskekort och sen är det fritt fram att börja försöka fånga in den största fisken av dem alla.

Venice Beach är inget för dem som söker lugn och ro under sitt besök i Los Angeles men vill du ha lite puls och chans att se mycket unika individer så ska du placera dig på någon av de trevliga uteserveringarna långs strandpromenaden och njuta av utsikten.