Los Angeles » Attraktioner » Nöjesfält » Universal Studios

Universal Studios

En av världens mest kända turistattraktioner är Universal studios i Hollywood, hemmet till de största filmstjärnorna. Förutom att många filmer spelas in på området så finns även här en nöjespark. Nöjesparken riktar sig till alla åldrar så hela familjen kan få ut något av ett besök på Universal Studios.

Redan under 1930-talet började man erbjuda turister rundturer på Universal studios område. Dels ville man visa hur en filmproduktion fungerade och ge möjlighet till turister att få möta, eller snarare se på långt håll, sina favoritskådisar. För att förbättra ekonomin inom filmindustrin i USA och specifikt i Los Angeles så utökade man turistturerna successivt och under 60-telet blev området mer eller mindre som ett nöjesfält. Senare när ekonomin började gå bättre så utökade man nöjesparks delen mer och mer till det som det är idag.

Universal Studios nöjespark är uppdelad i två områden där den ena visar upp mer familjevänliga filmer och en skräckutställning medan den andra, lite mindre delen, visar upp filmer som Jurassic Park, Mumien och transformers som har tvivelaktig förankring i verkligheten men som är mycket populära idag. Den övre och familjeinriktade delen av parken erbjuder också turer inne på en riktig studio, introduktion av filmstjärnor från djurens rike och hur man producerar 3D-filmer. Det finns verkligen hur mycket som helt att se inne på Universal Studios och är ett måste som skall avklaras på ett besök i Los Angeles.