Los Angeles » Attraktioner » Nöjesfält » Six Flags Magic Mountain

Six Flags Magic Mountain

Är din passion höga hastigheter, adrenalinkickar och pirr i magen så måste du viga minst en dag av din Los Angeles resa på Six Flags Magic Mountain. Här har de berg och dalbanor som du inte visste fanns. Denna nöjespark är inget för de höjdrädda eller de med svagt hjärta. Du kommer att känna det som om världen var helt upp och ner efter en dag på Magic Mountain.

Six Flags Magic Mountain öppnade sina portar för första gången 1971 och hette då endast Magic Mountain. Tanken var bara att utveckla ännu en nöjespark som skulle locka turister till Los Angeles men allt efter populariteten ökade valde ägarna att profilera sig genom att bygga de häftigaste berg och dalbanorna i USA. 1979 köptes Magic Mountain av Six Flags och fick sitt nya namn.

I nöjesparken kan man åka mer än berg och dalbanor. Många investerare som har kommit och gått har velat ha sina egna karuseller men med tiden som de slutat investera i parken så har också flera karuseller blivit nedmonterade för att bli utbytta av andra. Idag har många av de vassaste och snabbaste karusellerna i världen byggts på Magic Mountain, den senaste byggdes 2010 och under 2011 kommer ännu en. Flera av attraktionerna i parken är kopplade till aktuella filmer som producerats bland annat i Hollywood så i takt med att nya filmer kommer ut på marknaden så byggs nya attraktioner.

Vill du göra något fartfyllt under ditt besök i Los Angeles ska du definitivt besöka Six Flags Magic Mountain.