Los Angeles » Shopping

Shopping

Shoppingcenter vid Hollywood BoulevardOrdspråket ”in America everything is for sale” passar väl inpå Los Angeles. Denna enorma metropol har flera olika typer av handel för de intresserade.

Hamnen är väldigt stor och här kan du finna mycket intressant, men ett bättre tips är att bege sig till flygplatsen som till och med är ännu större än hamnen. I området kring flygplatsen har en större industri växt fram med många tax-free affärer, shoppingcentra, boutiques, outlets och andra kända kedjor. För de som är mer intresserade av nischen teknik, bör man bege sig till dess hubb, Silicon Valley. En annan väldigt viktig och lockande industri i Los Angeles är musiken. Detta attraherar många besökare som köper olika typer av tillbehör till sina musikgrupper som gitarr, posters, t-shirt eller CD-skivor. Platsen för detta är oftast i ”Downtown”, eller centrum.

Men den mest kända industrin i Los Angeles och dragplåstret för besökare är hemmahörande i Hollywood och stavas film. Kring filmindustrin har ett flertal överklassområden växt fram som i dag är kända världen över. För vem har väl inte missat namn som Bel Air, Beverly Hills eller Hollywood själv? Här finns det omtalade kvarter som Melrose Place liksom gator som Sunset Boulevard och Rodeo Drive. Dessa gator går dock inte enbart ett par kvarter utan sträcker sig över flera kilometer och är fullspäckade med intressanta affärer. Även om man inte har plånboken för ändamålet, är det ändock en upplevelse att vistas och fönstershoppa i dessa exklusiva områden.

Men även de centrala delarna erbjuder mycket. Bland annat kan den intresserade besöka någon av de alla auktioner som försiggår. En garanterat annorlunda upplevelse.

Men vad är det då som man bör köpa när man befinner sig i Los Angeles? Många besökare tar med sig en souvenir som visar på att de besökt världens huvudstad i nöje. Kanske något från som påminner om den lokala filmindustrin, Walt Disney, Marilyn Monroe, Elvis och så vidare. Dock tillhör Los Angeles inte bara Hollywood eller den amerikanska kulturen. Los Angeles har en stor varieté av kulturer utspridda över hela staden och ett ännu bättre tips kan vara att ta sig runt till de olika etniska områdena som lilla Persien, lilla Tokyo eller lilla Etiopien där du kan finna alternativa typer av unika produkter.
Varuhus & Shoppingcenter
Sugen på att shoppa i ett varuhus? Då lämpar sig denna artikel till dig som går in på shoppingcenter och varuhus.
Gågator i LA
Läs om vilka gågator det finns i Los Angeles och vad du kan hitta där.