Los Angeles » Om Los Angeles

Om Los Angeles

Los Angeles är i dag en metropol som fascinerar. Staden lockar miljontals turister varje år, och anledningarna är många. Vad sägs om att åka i en nedfälld cabriolet med solen i ansiktet, vinden i håret, värmen påtaglig, ljuv musik från stereon, palmer som omger dig och du långsamt rullar nedför Beverly Hills? Detta är en av de stora anledningarna till varför många besöker staden. Andra besöker metropolen just för att det är just det, en metropol. Här kan du ligga på stranden i Venice Beach, se en filminspelning – eller varför inte provspela själv? Åka på kändisjakt i de mer kändistäta bostadsområdena som Bel Air, hoppa på den romantiska rutten Highway 1 mot San Fransisco, bevittna fantastiska målningar eller graffitikonst eller bara njuta av utsikten över Stilla havet och klippiga bergen som staden erbjuder.

De flesta besökare anländer till Los Angeles flygplats, som är en av världens största. Med de flesta får även uppleva de många och enormt stora motorvägar, på denna biltätaste plats i hela världen. Inte bara turister lockas hit. De flesta multinationella företagen är representerade och många har här sina huvudkontor. IT branschen hör till i Silicon Valley, filmindustrin i Hollywood, sjöfarten i San Pedro och de flesta andra genren i stadens citykärna, Downtown. När mörkret faller slutar dock inte det roliga, det är snarare då det börjar. Vare sig du bestämmer dig för att gå på nöjesparker som Disneyland, besöka restaurangerna TGI Friday eller Hard Rock Café, se en Stand up Comedy show, konsert, film, nattklubb eller se professionella sportmatcher live i NHL, NFL eller när Los Angeles Lakers spelar basketmatch i NBA kommer du att märka varför Los Angeles kallas faktiskt för huvudstaden för världens underhållning!

En av anledningarna till att staden är så livfull, vibrerande och ständigt på språng är dess stora och mångkulturella befolkning. Själva staden Los Angeles räknas ha runt fyra miljoner invånare men storregionen, som i jämförelse är som Skåne, innefattar närmare tjugo miljoner invånare. Med detta som bakgrund är det lätt att förstå att Los Angeles är inget man besöker och kan ta in under en dag. Istället är det bättre att slå sig ned ett tag för att få in den speciella känslan som Los Angeles, änglarnas stad, har.
Stadsdelar
Läs om vilka stadsdelar det finns i Los Angeles och hur staden är uppdelad.
Historia
En genomgång av staden historia och vad som kan vara bra att känna till om stadens förflutna.