Los Angeles » Attraktioner » Sevärdheter » Malibu Pier

Malibu Pier

Malibu Pier ligger i surfmeckat i södra Los Angeles. Piren har figurerat i otaliga filmer och serier som bland annat Baywatch. Området kring Malibu Pier kallades förut för USAs Riviera och idag börjar området få tillbaka sin höga status igen. De människor som rör sig i området är ofta surfare eller anhängare av surfkulturen. Stämningen är avslappnad och glad vilket kan skilja sig lite från resten av Los Angeles där Prada väskorna och Dior dräkterna avlöser varandra.

Från Malibu Pier får man fiska mot en avgift. Detta är en av de mest populära aktiviteterna på piren så du får se upp när du promenerar där så du inte råkar ihop med någons fiskespä. För de riktigt rutinerade fiskarna kan man välja att åka med på djuphavsfisketurer. Båtarna som tar er ut på stilla havet avgår från piren varje dag men för att vara säker att få en plats bör du vara där i god tid innan biljetterna för dagen släpps.

Längst ute på piren finns en välkänd restaurang som heter Rudy’s Shake Schack. Den välkända siluetten av restaurangen kommer du att känna igen från både tv och film. Så klart finns det en hel mängd av restauranger längs med stranden som ni kan testa om the shake schack är fullt.

Tycker du det är roligt med surfing och vattensporter så kan du hyra det mesta du behöver i någon av surfshopperna längs med strandremsan.
Vill ni unna er en lugn dag på stranden och en kall dryck på uteservering så är det hit till Malibu Pier som ni ska ta er.