Los Angeles » Kommunikationer

Kommunikationer

Bilar och trafik i Los AngelesPå många sätt är Los Angeles i synnerhet och Amerika i helhet ett föredöme och leder utvecklingen inom många områden. Bland annat startade internet i Los Angeles, och i dag är Silicon Valley ledande inom IT. Här finns företag som Apple, Google, Facebook och Yahoo.

Talar vi däremot om transportdelen av kommunikation är USA efter. Landet bredde i ett tidigt skede ut sin järnväg, något som underlättade åtkomsten och inflyttning till städer som Los Angeles. Numer är dock järnvägen eftersatt och ett skifte av fokus har skett mot bilismen. Detta leder till att det i princip är omöjligt att ta sig runt i staden utan bil, något som de flesta har. Faktum är att Los Angeles har världens högsta biltäthet. På senare år har man upptäckt att regionen har höga halter av luftföroreningar, något som leder till att smog lägger sig över staden. Av denna anledning försöker Los Angeles att bygga ut sin kollektivtrafik, något som i dag med stadens mått mätt är i princip obefintlig. Största delen av kollektivtrafiken är bussar, något som fortfarande påverkas av alla trafikstockningar, men tunnelbana och metro blir allt mer populärt att använda.

Men inte bara bilismen är den största i världen, även andra kommunikationsmedel är enorma. Flygplatsen med förkortningen LAX är en av USA:s och världens mest trafikerade. Detta är dock enbart en av stadens fem flygplatser. Hamnen som ligger i San Pedro har också väldiga proportioner och räknas som en av USA:s största.
Flyg till Los Angeles
Om att flyga till LA och hur du hittar billiga flygbiljetter.
Taxi i LA
Hur det är att åka taxi i Los Angeles.
Sista Minuten
Om att hitta och resa med sista minuten resor till LA.
Hyrbil
Information om hyrbilar och att köra bil i Los Angeles