Los Angeles » Attraktioner » Sevärdheter » Hollywoodskylten

Hollywoodskylten

Hollywoodskylten är en av de populäraste och mest välbesökta sevärdheterna i Los Angeles. Skylten finns i Hollywood Hills och restes i juli år 1923 för att göra reklam för ett nytt område med bostäder.

Skylten är ungefär 13 gånger 110 meter stor och syns tydligt i området nedanför Hollywood Hills. Från början bildade bokstäverna ordet Hollywoodland, men ”land” delen togs bort när skylten behövde renoveras i slutet av 1940-talet. Sedan dess står det bara Hollywood. Under renoveringen bestämdes det även att alla lampor som lyst upp skylten skulle tas bort, då det blivit för dyrt att ha den upplyst.

Stiftelsen The Hollywood Sign Trust bildades under 1970-talet för att ta hand om skötseln av Hollywoodskylten. En kvarts miljon dollar skänktes av privata donatorer för att skylten nu skulle bytas ut till en i mer hållbart material. En av de som skänkte pengar var Hugh Hefner, en annan var Alice Cooper. De donatorer som skänkte pengar skänkte vars en av de nio bokstäverna. De nya bokstäverna som sattes upp importerades från Australien och var gjorda av stål.

Den nya skylten avtäcktes i direktsändning som lockade över 60 miljoner nyfikna tittare. Denna avtäckning tog plats i samband med att Hollywood som område firade 75 år.

Senast den nya skylten renoverades var i mitten av 00-talet. Då tog man bort den flagnande befintliga färgen och målade den i en skinande vit nyans. Fonden som har hand om skylten har nyligen avslutat ytterligare en insamling för nästa underhåll som kommer att behövas av skylten.