Los Angeles » Attraktioner » Museum » Hollywood Wax Museum

Hollywood Wax Museum

Vaxstaty av Uma ThurmanI de centrala delarna av Hollywood ligger Hollywood Wax Museum. Museet öppnade år 1965 och är det enda vaxmuseum som endast har kändisar avbildade. Hollywood Wax Museum renoverades år 2006 och fick en ny skylt för att fira 40-årsjubileet.

På museet kan du se mer än 180 olika vaxfigurer som föreställer TV-personligheter och skådespelare. Även karaktärer som The Teenage Mutant Ninja Turtles och Mario från Nintendo finns avbildade. I en speciell kammare finns monster och klassiska skräckfilmsscener avbildade.

Vaxfigurerna är en blandning av klassiska stjärnor som Marilyn Monroe, Charlie Chaplin och Judy Garland från Trollkarlen från Oz. Några utav de nutida stjärnorna som fått vaxfigurer på Hollywood Wax Museum är Matthew McConaughey, Gwyneth Paltrow, Hugh Jackman och Angelina Jolie.

Det finns även klassiska scener från de 100 bästa filmerna genom tiderna. Bland dessa finns scener från Titanic, Forrest Gump, Terminator 2: Judgment Day och Mission: Impossible II.

Tjugo år efter det att det första Hollywood Wax Museum öppnade ett Hollywood Wax Museum i Branson, Missouri. Det museet öppnades av Kuvera Partners som bildades av grundarens barn och barnbarn när grundaren av Hollywood Wax Museum gick i pension. Museet i Missouri är helt nyrenoverat. Så sent som 2007 öppnades ytterligare ett Hollywood Wax Museum. Denna gång i Gatlinburg i Tennessee.