Los Angeles » Attraktioner » Sevärdheter » Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of FameNågot som är helt synonymt med Hollywood är filmstjärnor. Många som åker till Los Angeles vill besöka Hollywood bara för att kanske få syn på en av sina favorit skådespelare. Det är inte en myt att Los Angeles är hem till många av dagens stjärnor så chansen att du springer på någon som tar en tur på stan är relativt stor. Hollywood har varit en center för filmproduktion sedan början på det förra århundradet och många ikoner har varit här som Marilyn Monroe och Charlie Chaplin.

För att föreviga dessa stjärnor började man 1958, längs gatoran Vine street och Hollywood Boulevard, anlägga fyrkantiga gatstenar gjorda av konstgjord marmor med en stjärna insprängd. I dessa stjärnor fick få förunnade inom underhållningsbranschen sitt namn ingraverat. Idag har denna ära blivit kritiserad av många då nästan alla hollywoodstjärnor verkar få en egen sten. Det är Hollywoods handelskammare som väljer vem som ska få en sten. Kravet är att man ska ha gjort en alldeles speciell insats för den amerikanska filmindustrin det året. De olika kategorierna, som också visas på stenen under namnet, är film, tv, teater, radio och musik. Det är idag alltså inte begränsat till den som uppträder på den vita duken.

Känd eller ej så är det en ära att bli förevigad här - och vem vet vad som händer när gatan tar slut!

Många som turistar i Los Angeles letar sig hit för at leta upp sin egen idol och bli fotograferad vid hans eller hennes stjärna. Vilken väljer du?