Los Angeles » Attraktioner » Museum » Getty Museum

Getty Museum

The Getty Center MuseumEtt besök i Los Angeles behöver inte bara genomsyras av stränder, turistattraktioner, hög puls och nöjesparker. Det finns även mycket annat att göra och se utanför staden vilket uppskattas av många som vill ta det lugnt på semestern och få uppleva något nytt. De som uppskattar den kulturella sidan av USA kan bege sig en bit utanför Los Angeles och besöka The Getty Center. The Getty Center är innefattar ett museum, ett konservatorium, ett forskningsinstitut och Gettystiftelsen samt J. Paul Getty Trust.

Getty Museum är uppdelat i två delar och placerade på två platser i Los Angeles. Getty museet på The Getty Center är öppet större delen av året och har utställningar av europeiskthantverk, inte nyare än tidigt 1800-tal och historiska fotografier från både Europa och Amerika från 1800-1900-talet. Vissa av utställningarna är permanenta och en del byts ut efterhand. Den mindre utställningshallen vid The Getty Villa har en permanent utställning om gamla Grekland och Rom. Det går bra att besöka Getty museets hemsida för mer information om aktuella utställningar och aktiviteter på centret och vid Getty Villa.

Det är inte bara konsten i utställningshallarna som är vackra utan också trädgården på The Getty Center, The Central Garden. Med en otroligt vacker utsikt och en genomtänkt och fyndig konstruktion så kan du njuta av denna trädgård i timtal.
Ge dig själv en paus och besök det otroligt vackra Getty Center precis utanför Los Angeles.