Los Angeles » Attraktioner » Nöjesfält » Disneyland

Disneyland

The Walt Disney Company har verkligen lyckats. Förutom att de har utvecklat figurer som vi alla har vuxit upp med och älskat så har de också byggt upp ett imperium med filmproduktion, produktlinjer världen över och så klart de kända nöjesparkerna. Disneyland och Disneyworld finns i USA, Frankrike och Japan.

Disneyland i Los Angeles ligger inne på Disney Resort vilket är en anläggning med hotell, restauranger och alla bekvämligheter du och din familj kan önska er. Det är alltså inte längre bara en nöjespark utan ett helt semesterkoncept. Disneyworld öppnade 1955 och man uppskattar att runt 500 miljoner människor har besökt parken vilket gör den till en av världen genom tiderna mest besökta nöjespark. Parken har endast varit stängd tre gånger sedan den öppnades och det var i samband med mordet på president JF Kennedy, terroristattackerna den 11 september 2001 och i maj 2005 för att förbereda 50-års jubileet.

Inne på nöjesparken kan man få möta sina barndomshjältar som Musse Pigg, Kalle, Pinocchio och många fler. Parken är uppbyggt på ett disneykoncept så allt från maten som serveras på restaurangerna till karusellerna i parken är förknippade till karaktärer eller filmer som tagits fram av Walt Disney och hans team.

Vill du göra något för familjen så blir ett besök på Disneyland säkert mycket populärt. Tänk på att inträdet är dyrt, likaså åkpass och annat som kan behöva inköpas - så se till att ha budgeterad för detta.